Aslan Burcu

aslan burcu

Aslan Burcu

ve Temel Sembolikleri

23 Temmuz – 22 Ağustos tarihleri arasında doğan kişilerin güneşi Aslan burcunda olacağından, “Aslan burcu” kişiler olarak nitelendirilirler. Fakat burada Şubat ayının farklı yıllarda gün bazında artıp azaldığını dikkate alırsak bazen 1-2 gün ileri veya geri oynamalar olabilir.

Temel Bilgiler

Aslan Burcu Astroloji’de ; Çocuklar, Yaratıcılık, Sahne İşleri, Merkezde Olmak, Ego, Cömertlik, Neşe, Özgüven, Yaşama Sevinci, Vicdan, Gururlu olmak, Sağlıklı olmak, Kalp ve Damar Sağlığı, Saçlar, Liderlik, Motivasyon, Yaz Mevsiminin Ortası, Sabitlik, Direkt İfade, Otorite ile ilişkilendirilir. 

Sosyal düzlemde ise ; Lüks Tüketim, Sanat, Kumar, Borsa, Eğlence, Spor, Bağımsızlık, Çocuklarla İlgili Konular, Liderler, Soylular, Tiyatro, Ünlü Kişiler, Park ve Bahçeler, Doğum Oranı, Spekülasyon Konuları, Halk Evleri ile İlişkilendirilir. Sağlıkta Kalp ve Sırt ile ifade edilir. 

Glifi - Sembolü
aslan burcu
Aslan
Dönemi
aslan burcu
23 Temmuz – 22 Ağustos (*)
Yönetici Gezegeni
Güneş
Yücelim Gezegeni
Yücelimi yoktur*
Antisya Burcu
boğa burcu
Boğa
Kontra Antisya Burcu
akrep burcu
Akrep
Karşıt Burcu
Kova burcu
Kova
Vücuttaki Temsil Bölgesi
Kalp, Sırt, Omurga, Genel Enerji Düzeyi
Aydınlık Özellikleri
Motivasyon, Doğal Neşe, Mutlu Yapı
Gölge Özellikleri
Diktatörlük, Drama, Vicdansızlık, Vahşet
Aslan burcundaki gezegenleri nasıl değerlendirmeliyiz?

Bir doğum haritasında Aslan burcuna düşen gezegenler öncelikle mutlaka yukarıda bahsettiğimiz temalar gibi sembolikler ifade edeceklerdir. Yukarıdaki özelliklere ek olarak da; bu burca düşen gezegenin özelliklerini kombine edip düşünmek gerekir.  

Aslan burcunun yönetici gezegenini nasıl değerlendirmeliyiz?

Güneş bu burcu yönetir. Ayrıca Güneş Koç’un da yücelim yöneticisidir.  Koç’ta daha yeni yükselmeye başlayan çiğ ve hızla tüketilen bir enerjiden söz ediyorduk. Fakat Aslan Güneş’i açık doğada, gücü elde tutmaya yönelik, farkındalıklı, öngörülü, lider durumda ya da tam tersi diktatör ya da domine eden şekilde yansımalar gösterecektir.  Güneş’ten bahsettiğimizde “aslında bir kişinin kim olduğunu, nasıl tanındığını, kimliğini” anlamaya çalışıyoruz demektir. Yukarıdaki Aslan temalarının çoğu Güneş’te oldukça belirgin ve inkar edilemez etkide görülecektir. Güneş semboliklerini incelemek için Güneş gezegeni yazıma da göz atabilirsiniz.

Ne demek istiyoruz?

Örneklerimizi “Güneş Aslan” sembolizması (yukarıdaki Aslan burcu özelliklerini düşünün) anlamında inceleyelim.

  • Fidel Alejandro Castro Ruz 13 Ağustos 1926 – 25 Kasım 2016), 1959’dan itibaren Küba’nın lideri olan Kübalı bir devrimci ve politikacıydı. Hatta kendi ideolojisini paylaşan Che Guevara ve kardeşi Raul Castro ile Küba Devlet Başkanı Fulgencio Batista’yı devirmeyi planladı.  (Başarısız oldu). 20. ve 21. yüzyıllarda en uzun süre kraliyet dışı devlet başkanı olarak hizmet veren kişi oldu. Dünya çapında kutuplaşmış görüşlere sahipti. Destekçileri onu, devrimci hükümeti ekonomik ve sosyal adaleti geliştiren ve ABD baskısına karşı dik duran biri olarak görüyordu. Eleştirmenler ona, yönetimi insan hakları ihlallerini , birçok Kübalının göçünü ve ülke ekonomisinin yoksullaşmasını denetleyen bir diktatör olarak tanımlıyordu. Her anlamda “görünen” doğası seveni kadar sevmeyeni olmasına yol açmış. Fakat “yirminci yüzyılın en olağanüstü siyasi figürlerinden biri” olduğu da sıkça belirtilmiş. Bu sembolizmada hem diktatörlük hem de halk kahramanlığı ve bunun oldukça “açıktan” olduğu görülüyor.  Bu noktada Ay burcundan emin değiliz fakat Jüpiter – Uranüs Koç, Satürn Yay , Merkür, Güneş ve Neptün Aslan yerleşimleri çok dikkat çekici! Kendisinin yine “adından sıkça söz ettirdiği” kabarık bir geçmiş dökümü var, detayları da buradan okuyabilirsiniz. (Bkz; https://en.wikipedia.org/wiki/Fidel_Castro)
  • Bir dönem “mahalle kültürümüzde” bir erkeğin yakışıklılığının ölçülmesi söz konusu olduğunda “Banderas gibi adam” tabiri yapıldığını hatırlarsınız. Antonio Banderas Bir Aslan Güneş’ine (yanında Uranüs ve aynı burçta Merkür’ü var) sahip! Küçükken yine Aslan’ın ifade ettiği “futbol”a oldukça ilgi duymuş fakat sağlık sebebiyle vazgeçip sanata (tiyatro) yönelmiş. Kendisi sonra sinemaya giriş yapmış ve ünü Madonna’nın (onun da Güneş’i Aslandır) onu dünyaya tanıtmasıyla gittikçe globalleşmiş. Bir dönem ortalık onun filmlerinden geçilmiyormuş. Pek çok ödülü de olduğunu söylemek mümkün. Bunun yanısıra sanatın pek çok alanında yer aldığı (sahne), karısından yine dostane boşandığı (eş figürü), siyasi ve sosyal yapılanmalarda yer almış olduğu (sözü geçen biri oluşu), fonetik anlamda (telaffuz) zorlanmasına rağmen konuşma ve tarzının etkileyici oluşundan (adından söz ettiren doğası) ötürü sıkça sanat camiiası tarafından tercih ediliyor oluşu da Aslan Güneş’i için güzel sembolikler. (Ek olarak Jüpiter’i Yay,  Satürn’ü Oğlak, Mars’ı İkizler, diğer detaylardan gün-saat açısından emin değilim.) Hayatını detaylı incelemek isterseniz buraya linki bırakıyoruz. (Bkz; https://en.wikipedia.org/wiki/Antonio_Banderas)

Ek olarak;

  • Sanata, sahnede olmaya, bilinir tanınır olmaya, lider pozisyonda durmaya ve hayatı açık bir doğada yaşamaya örnek olarak aşağıdaki isimler de güzel bir Aslan Güneş örneğidir.
    • Arnold Schwarzenegger, Barack Obama, Bill Clinton, Coco Chanel,  Dustin Hoffman, Henry Ford, Louis Vuitton, Madonna, Whitney Houston, Robert de Niro, Sean Penn, Eric Bana, Halle Berry,  Peter O’Toole, J.K Rowling, Barack Obama,  Jennifer Lawrence…
  • Bir de kendi zamanının tanınan bir kişisi olmak ve “yüksek sosyete” adına bir örnekleme yapalım. IV. John Jacob Astor (13 Temmuz 1864 – 15 Nisan 1912), Amerikalı iş insanı, emlakçı, yatırımcı, mucit, yazar, İspanyol-Amerikan Savaşı’nda yarbay ve Astor ailesinin önde gelen üyelerindendi. Astor, 15 Nisan 1912 tarihinin erken saatlerinde RMS Titanic’in batmasıyla öldü. Astor, RMS Titanic’teki en zengin yolcuydu (Satürn İkizler – çoklu ticaret uzmanlığı) ve o zaman öldüğünde yaklaşık 87 milyon dolarlık net bir değerle (2019’da 2,3 milyar dolara eşdeğer) dünyanın en zengin insanları arasında olduğu düşünülmekteydi. Astor’un ünü, onu medya, edebiyat ve sahne çalışmalarında, özellikle de Titanik ile ilgili hikayelerde sıkça kullanılan bir karakter haline getirmiş, öyle ki tarih boyunca çekilen tüm Titanic filmlerinde kendisini temsilen bir karakter seçilmiş. Ölümünün ardından gerek zenginliği gerekse de skandallara karışan evlilik hayatı açısından çok rivayetler türemiş. (Bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/IV._John_Jacob_Astor)
  • Bir örnek de Satürn’ü, Mars’ı ve Ay’ı Aslan olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski olsun! “Kendisi daha önce ‘Halkın Hizmetkarı’ isimli bir Televizyon dizisinde de devlet başkanı olmuş. Dizide çok sempati toplamış” deyince şaka zannedenler olmuştur mutlaka. Meğer hakikaten önceden oyuncuymuş sonra -nasıl olduysa- cidden Cumhurbaşkanı olmuş. (Bkz; https://tr.wikipedia.org/wiki/Volodimir_Zelenski) Zelenski’den bahsediyorsak Putin’i anmasak olmaz. Vladimir Putin’in de Güney Düğümü ve Plüto’su Aslan’dır. Bu konudan detaylı olarak Satürn’ün Terazi yücelimi yazımızda bahsedeceğiz.

Pek çok farklı konuda detay almak için farklı kombinasyonlara da bakmamız gerekecek. Haritanın bir bütün olduğunu unutmadan sadece “Güneş Aslan’ın doğasına” örnek vermek istedik. Diğer gezegenlerde ve burçlarda farklı noktaları da bu hesaba katıyor olacağız.